Vandaag hebben we een een review van de Konad Sponge Set voor jullie. De foto's en de tekst uit dit artikel zijn afkomstig van nailartaddict.nl

Vandaag geen swatch van een nagellak, maar iets heel anders. Graag laat ik jullie kennis maken met de Konad Sponge Set.

De meesten van jullie zullen Konad wellicht kennen van de stempel imageplates en de speciale stempellak. Maar Konad heeft ook een heel leuke sponsset.


De set is bedoeld om op een eenvoudige manier een gradient op je nagels te creëren. De set is heel erg compleet en je kunt direct aan de slag.

Laten we eerst eens even naar de inhoud van de set kijken. De set is verpakt in een heel schattig doosje met instructies op de achterkant. De inhoud:

  • 5 sponsjes
  • sponshoudertje
  • 3 mini speciale lakken
  • pincet
  • potje glitterpoeder
  • plastic plaatje (palette)

De instructies (in het Engels) zijn heel erg duidelijk en door de afbeeldingen erbij is het ook voor niets-Engels-sprekenden erg makkelijk te gebruiken.

Instructions how to use the stamping set

De Nagelfabriek stuurde mij deze set op, en ik was erg benieuwd naar de mogelijkheden. Dus probeerde ik allerlei sponstechnieken uit. Kijk je mee?

Natuurlijk lakte ik van te voren mijn nagels met een french basiskleur zodat ik geen rekening hoefde te houden met het feit of de kleuren wel goed bij elkaar zouden passen. Eerst begon ik op mijn pink met alleen roze (ja precies die kleur die ik liever niet draag). Ik sponsde de kleur over mijn basiskleur heen, dus niets gemengd met de basis. Ik gebruikte puur alleen Konad-lak heb ik gebruikt op mijn pink. Oké dat gaf een mooie overgang.
Toen bracht ik roze en wit aan op mijn ringvinger tot ongeveer de helft van mijn nagel. En deed hetzelfde met blauw en wit. Heeey ook dat ging goed. Oké tijd voor nog een nagel maar dan in omgekeerde volgorde, ook dat ging erg makkelijk.

Hoe zou de overloop zijn met alleen blauw? Dit probeerde ik uit op mijn wijsvinger. Ja ook die ging goed. Nou dat waren dus de kleuren alleen, en twee kleuren samen sponsen. Er restte mij nog één test… hoe zou het gaan als ik nou alle drie de kleuren in één keer zou gebruiken.

 konad-nieuw

Ik deed een druppel of twee blauw, roze en wit op het plaatje, depte mijn spons erin en depte dit twee a drie keer op mijn 'andere' middelvinger. Wow dat geeft een nog mooiere overgang.

En toen de glitters… op mijn ringvinger wilde ik wel een leuk glittertje… ik strooide (volgens de handleiding) een beetje glitterpoeder op het plaatje, depte het sponsje erin en deed dit op mijn nagel. Oh dat gaat echt! En ik voorheen altijd maar strooien… dit geeft veel minder rommel!

Ook wilde ik weten hoe vaak je zo'n sponsje kunt gebruiken. Op de handleiding stond dat je het gebruikte gedeelte kunt afknippen en met de pincet de spons kunt blijven gebruiken. Goh … daar is nog eens goed over nagedacht!

 Used pieces of one sponge

In tegenstelling tot de spons die ik normaal gesproken gebruikte zijn deze sponsjes echt fijn. Mijn gebruikelijke spons wil wel eens zijn sporen achterlaten bij meerdere malen deppen tot de juiste dekking.

Ik vind ook het sponshoudertje erg makkelijk werken, je kunt dan goed de richting van de gradient bepalen. En mijn handen bleven een stuk schoner. Normaal gesproken zit ik helemaal onder. Echt op plekken op mijn handen, waarvan je denkt huh heb jij in de nagellak gehangen? Ik las op internet (ja ook ik doe onderzoek) dat sommige mensen klaagden over het feit dat de spons niet goed in het houdertje blijft zitten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier totaal geen last van.

De palette is eenvoudig weer schoon te maken met een watje en remover. En hij is weer als nieuw.

Over het algemeen ben ik zeer tevreden over de set. Natuurlijk kun je ook altijd de keukenspons blijven gebruiken. Maar mocht je een leuk setje willen met lieve pastelkleuren en glitters. Dan raad ik je zeker deze Konad set aan.

 

En? wat vind jij van deze set? Zou je er één aanschaffen?

Edit: Deze sponsset verkopen wij niet meer, maar wel de sponsjes. Deze kosten € 2,60 per 7 of 8.