Toen ik begon met het creëren van make-up looks was het heel tof als je een sponsapplicator gebruikte in je make-up looks, maar tegenwoordig moet je een grotere kwastenset hebben dan Vincent van Gogh had in zijn beroemde schildercarrière. Eenmaal begonnen bij een goedkoop setje maakte ik binnen enkele jaren de overstap en ik ben overstag gegaan, helemaal sinds de Real Techniques!

Real-Techniques-Starter-Set-Verpakking-1

Real-Techniques-Starter-Set-Verpakking-2

Hoe ouder je wordt, hoe meer je wilt gaan investeren in make-up producten, je gaat je smaak herkennen en je weet wat je wilt, maar kwasten horen ook in dit proces. De Pixiwoo dames brachten een kwastencollectie uit, waaronder dit starters setje. Beide zijn visagisten en dat merk je terug in de kwasten. Ze liggen goddelijk in de hand, hebben een daadwerkelijke functie en de haren, houd mij vast.. WAUWIE!

Real-Techniques-Starter-Set-3

Real-Techniques-Starter-Set-4

Real-Techniques-Starter-Set-5

Laten we beginnen met de base shadow brush, want dit is één van de meest gebruikte kwasten uit het setje bij mij. Ik ben er verliefd op! Je kunt ermee oogschaduw aanbrengen op de oogleden, onder de ogen, maar ook in de arcadeboog én het blenden alsof je zo wakker werd! Niemand zou kunnen opmerken dat er net een dikke rand in zat, want dat gebeurt namelijk niet.

Real-Techniques-Base-Shadow-Brush-6

Make-up-Look-met-Real-Techniques-Starter-Set-7

Wauw, dit was de eerste kwast waarmee ik te maken kreeg en ik was blown away by it! Luchtig blenden, kleur opbouwen, met glitters werken of shimmers, niets werd compleet weggevaagd. Nee, alles werd geblend tot een perfect eindresultaat. Dankzij het puntje van de brush kom je gemakkelijk op plekken waar je met ronde kwasten moeilijk kan komen o.a. je crease en inner corners.

Real-Techniques-Deluxe-Crease-Brush-8

Real-Techniques-Starter-Set-9

Grote blending brushes, ik hield er niet van, ze blenden te grof, dûh, maar het sprak mij niet aan. Vaak leek ik op een clown of creëerde ik meer vlekken. Totdat ik de Deluxe Crease Brush uitprobeerde met wat bruin tinten, alsof het boter was. Geen vlekken, harde lijnen, maar een egale boterige basis, want er was nauwelijks nog oogschaduw te bekennen, maar een bruin rookgordijn!

Real-Techniques-Starter-Set-10

Make-up-Look-met-Real-Techniques-Starter-Set-11

Het is een blending brush waar je U tegen zegt, want binnen enkele secondes is alles vervaagd tot een schitterend egaal effect. Daarnaast is het ideaal voor het vervagen van kleuren die je eerder hebt aangebracht, waardoor je oogschaduw + gehele ooglook natuurlijker en mooier oogt.

Real-Techniques-Accent-Brush-12

Real-Techniques-Starter-Set-13

De accent brush is kleiner, fijner en perfect voor onder je ogen of in de ooghoeken als je daar highlighter wilt aanbrengen. Ideaal voor het highlighter van je gezicht, bijvoorbeeld je wenkbrauwbot, maar ook je cupidoboog. Smoke je oogpotlood onder je ogen uit en set het met een donkere oogschaduw, lovely.

Real-Techniques-Starter-Set-14

Look-met-Real-Techniques-Starter-Set-15

De gehele kwast is dunner en wat preciezer, want daar dient de accent brush voor. Ook merkte ik meteen dat de haren steviger zijn en compacter, hierdoor pikken ze meer pigment op zonder teveel fall out te creëren. Ze zijn wel zacht genoeg voor de huid, geen vervelende irriterende prikkelervaringen gehad.

Real-Techniques-Fine-Liner-Brush-16

Real-Techniques-Kwasten-Starter-Set-17

De fine liner, daar heb ik weinig op aan te merken, want het doet wat het moet doen, flinterdunne eyeliners trekken die je soepel en subtiel kunt uitwingen. Opnieuw spreekt de vorm van de hele brush mij aan. Het is praktisch gemaakt, je hebt genoeg controle over de kwast en genoeg zicht op het puntje van het kwastje.

Real-Techniques-Fine-Liner-Brush-18

Real-Techniques-Starter-Set-Make-up-Look-19

Babyzachte haren die je eyeliner vloeiend aanbrengen, makkelijk te reinigen en de haren zijn niet te lang, zodat je ook hiermee geen rare fratsen kunt uithalen. Perfect voor gelliners of vloeibare eyeliners, vergeet ook niet dat je oogschaduw vloeibaar kunt maken, zodat je verschillende kleuren kunt gebruiken!

Real-Techniques-Brow-Brush-Starter-Set-20

Real-Techniques-Starter-Set-21

De brow brush, beter bekend als een angle brush, die mag niet missen in je kwastenset! Het is een multifunctionele kwast, want niet alleen je wenkbrauwen krijgen hiermee gemakkelijk vorm, maar ook is het mogelijk om lipstick aan te brengen en eyeliners te trekken! Het enige wat ik erop aan te merken heb is dat ik de brush vrij grof vond, groot, massief en mijn wenkbrauwvoorkeur is wat smaller.

Real-Techniques-Brow-Brush-22

Look-met-Real-Techniques-Starter-Set-23

Opnieuw zijn de haren weer fantastisch, bij geen één kwast heb ik daar iets op aan te merken. Ze zijn fantastisch, zo zacht, zo makkelijk om te reinigen en ook de kleur komt er helemaal uit. Enkele brushes heb ik gebruikt voor mijn special effects looks, maar ook hier ging de kleur er gewoon weer uit! De haren zijn synthetisch en worden niet op dieren getest!

Een groot pluspunt is dat de kwasten van metaal zijn met een rubber uiteinde. Ben je niet bekend met make-up kwasten, dan ken je de ellende van water in je kwasten nog niet, waardoor je soms ineens maar één stuk in je hand hebt. Dat gebeurt dankzij de bouw en het materiaal van de kwasten niet, HURRAY!

Real-Techniques-Starter-Set-24

Real-Techniques-Starter-Set-25

Daarnaast komt er een handige panoramic case bij, zodat je de kwasten ook mee kunt nemen voor onderweg of om het netjes en hygiënisch op te ruimen. Een goede set voor zowel beginners als ervaren make-uppers, want het is een must have! Topkwaliteit, mooi balans van de zacht- en stevigheid van de brushes én dierproefvrij, YAAAS!

Natuurlijk vind je dit prachtige setje van Real Techniques gewoon in de webshop van de Nagelfabriek voor €25,99. Het is de prijs zeker waard, omdat je het geld eruit kunt halen door de jaren heen!

Cynthia, bedankt voor je artikel! 

De dames van Real Techniques hebben ook een filmpje gemaakt, waarin zij laten zien hoe ze de kwasten gebruiken: