French manicure past bij elke outfit, elke bui en elk seizoen, met  soak off gellak glanzen je nagels mooi en ben je sneller klaar door de korte droogtijd.

Hoe krijg je een mooie french manicure? Eerst moet je bedenken hoe je de french manicure wilt hebben. Wil je een natuurlijke french manicure of wat opvallender? Voor het witte gedeelte van de nagels kun je kiezen voor een natuurlijke overgang of een strakke lijn.


Soak off gellak - french manicure - Vijlen
Voordat je met het lakken kan gaan beginnen zal je eerst je nagels goed moeten voorbereiden:

 1. Verwijder alle nagellak of gellak grondig;
 2. Vijl je nagels in het model dat je wilt, rond, puntig of vierkant;
 3. Ruw de nagels met de fijne kant van een nagelvijl, zodat de natuurlijke nagel niet meer glimt;
 4. Verwijder de nagelhuid aan de nagelwortel met een nagelmesje en duw ze daarna met een bokkenpoot of orange wood stick terug;
 5. Neem een pluisvrije celstofdepper en doe wat nagelreiniger/clean it op, reinig hiermee goed de nagels (reinig je nagels extra goed als je net nagellak of gellak hebt verwijderd);
 6. Voor een betere aanhechting en bij zeer vette of dunne nagels eerst een dunne laag (ultra) primer aanbrengen. Deze primer niet in aanraking laten komen met de nagelriemen. De primer 20 seconden laten drogen.

Soak off gellak: french manicure - lamp
En dan begin je met het lakken, zorg ervoor dat je alle kleurtjes die je wilt gaan gebruiken klaar hebt staan en natuurlijk een led-/uv-lamp.

 1. Breng een dunne laag basecoat aan en laat deze vervolgens 120 seconden* onder een uv-lamp uitharden. Na het uitharden ontstaat er een kleverige zweetlaag, deze laag niet verwijderen. Ga nu door naar stap 2 of 3. 
 2. Breng nu eventueel een dunne laag gellak aan (bijvoorbeeld French Pink). De gelpolish mag niet in de nagelplaat lopen, anders verhoogt deze zich later (het liften) gebeurt dit toch, verwijder deze dan voor het uitharden met een orange wood stick. Hard de gelpolish vervolgens 120 seconden onder de uv-lamp uit. Breng de gelpolish in 1 à 2 dunne deklagen aan, omdat het uv-licht vanwege de kleurpigmenten anders niet tot aan de onderkant van de gel kan geraken.
 3. Breng nu op het witte gedeelte van de nagel de gellak French White of Wolken Wit aan. Zorg dat bij alle nagels de witte gellak overal even lang/dik is. Breng voor een natuurlijke overgang het tweede laagje iets over het eerst laagje aan. Beiden laagjes los van elkaar 120 seconden drogen onder de uv-lamp.
 4. Heb je stap 2 niet uitgevoerd, dan kun er nu voor kiezen om een laagje French Pink over de gehele nagel aan te brengen. En laat dit weer 120 seconden drogen. Zo maak je het geheel wat 'softer', minder heftig;
 5. Breng nu de topcoat dun aan (ook om de nageltoppen heen modelleren, zodat de natuurlijke nagel of de tip zich niet van de gel kan los maken). Laat de topcoat 120 seconden uitharden onder de uv-lamp.
 6. Neem een pluisvrije pad en doe er wat nagelreiniger op. Verwijder hiermee de zweetlaag (plaklaag).

*tijden zijn gebaseerd op een 36 Watt uv-lamp, de gellak kan ook met een LED-lamp worden gedroogd.

Soak off gellak: french manicure
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om geen witte gellak te gebruiken voor je french manicure, maar een gekleurde gellak.

Tips Soak Off Gellak French Manicure

Het lijkt misschien lastig om een goed strak lijntje aan te brengen, maar zoals voor zoveel dingen geldt, oefening baart kunst.
Soak off gellak: French manicure corrigeren

 • Gebruik een nail art- of gelpenseel om het lijntje te corrigeren;
  Vul een liquid glaasje met wat nagelreiniger en dip je penseel hier kort in en strijk je penseel goed af langs het glaasjes. Hierna kan je het lijntje corrigeren en eventueel de gemorste gellak van je vingers verwijderen.
 • Gebruik eens een glitter gellak, door de glitters valt het niet heel erg op als het lijntje niet helemaal strak is;
 • Je kunt er ook voor kiezen om french manicure stickers te gebruiken.

En nu ben je good to go. Vergeet niet af en toe zelf even te kijken hoe verbluffend mooi en sterk je nagels zijn met deze gellak: french manicure van de nagelfabriek!

Binnenkort zullen we weer wat leuke gellak french manicure foto's van klanten plaatsen. Zo kan je weer inspiratie opdoen! Dus zou jij het leuk vinden om jouw foto hier terug te zien, stuur dan je foto naar info@nagelfabriek.nl en wie weet zie je je eigen foto hier terug.

Heb jij wel eens french manicure gemaakt met gellak? Ga je het na dit artikel eens proberen?