Je hebt verschillende manieren om je foundation aan te brengen, zowel je vingers, als platte foundation kwasten, kabuki brushes en de stippling brush, maar ook de oldschool make-up sponsjes én de beauty sponge! Brengen ze je foundation echt zo mooi aan? En hoe werkt zoiets? Vandaag deel ik het in deze review!

sponsjes

make-up-sponsjes

Niet alleen je foundation kun je aanbrengen met de make-up sponsjes, ook worden primers ermee op het gezicht gedept, concealers vervaagd onder de ogen én het is mogelijk om ermee te ‘bakken.’ Hierdoor blijf je foundation + concealer mooier zitten onder bijvoorbeeld je ogen. Je brengt een royale laag aan met de make-up spons voor een velvet finish.

ook-met-make-up-sponsjes

beautykoning-look-met-make-up-sponsjes

De oldschool make-up sponsjes worden nog veel gebruikt! Gebruik deze sponsjes voor special effects, zowel voor het wegwerken van je wenkbrauwen met een laag lijm en poeder als het aanbrengen van je foundation. Ik vind ze ideaal voor creamy foundations, dus niet de romige uit flacons, maar de cream foundations die in compacte substanties komen.

beautykoning-make-up-sponsjes

Wist je dat ze ook heel multifunctioneel zijn? Ze zijn perfect voor het maken van toffe nail arts, ombre effecten en ook in de special effects makeup zijn ze top. Pak een sponsje, pluk er enkele dotten uit, breng er een vlek mee aan of een ander stipple effect voor dirt of structuur, maar ook zijn ze uitstekend voor het aanbrengen van latex!

nagelfabriek-makeup-sponsjes

6-make-up-sponsjes

Ze komen in een leuk rondje, zijn makkelijk uit elkaar te trekken, zonder dat de boel kapot gaat en ook deze kun je opnieuw reinigen, zodat je ze kunt hergebruiken. Knip ze desnoods kleiner om er nog meer uit te halen, gebruik beide kanten, de puntjes voor in de ooghoeken of kleine oppervlaktes of de zijkanten van de make-up sponsjes.

nagelfabriek-beauty-sponge

beautykoning-beauty-sponge

Laten we over gaan naar de beauty sponge, want deze is een stuk dikker en steviger dan de originele beautyblender, waardoor deze ook bepaalde foundations beter kon aanbrengen, waaronder die van Max Factor. Sommige foundations hebben een hele droge structuur, maar voor dit roze eitje was dat geen enkel probleem. Mijn voorkeur ging dan ook uit naar dit pareltje, omdat de dekking killing was met een gorgeous finish, dankzij de beauty sponge!

beauty-sponge

beauty-spons

Het is een compacte spons, een stuk groter dan de make-up sponsjes, waardoor je grotere delen van het gezicht of je decolette kunt aanpakken. Ik leerde dat de zijkanten en het puntje voor het aanbrengen van make-up producten zijn en de onderkant voor het blenden + bouncen voor een mooie egale dekking. Met de punt kun je ook de kleine gedeeltes aanpakken, waaronder ooghoeken en rondom je neus.

beauty-sponge-nagelfabriek-blog

Hoe moet je een ei gebruiken?

Vul de wasbak met warm water, gooi de spons erin en knijp erin, net zolang totdat deze niet meer groeit qua vorm. Hierdoor weet je dat jouw blender genoeg water heeft opgezogen en ready is voor gebruik! Knijp het ei goed uit en dep deze desnoods in een tissue om het overtollige water te verliezen. In de ochtend heb je daar geen tijd voor, dus ik doe het gewoon onder de kraan, zo werkt het ook, maar het is niet de juiste manier.

make-up-beauty-sponge

Hoe moet je het ei reinigen?

Heel eenvoudig, want met een goede zeep kun je eigenlijk alle vlekken eruit halen! Wil je je blender zo schoon mogelijk houden? Reinig je ei dan na één à twee make-up beurten, zodat je het niet laat zitten, opdrogen, waardoor het moeilijker wordt om de foundation eruit te krijgen. Zeep, warm water en voorzichtig knijpen, zodat je niet gaat wrijven, hierdoor gaat de spons kapot.

look-beauty-sponge

make-up-look-beaut-sponge

beautykoning

Je moet elke zes maanden je beauty sponge vervangen. Doe ik dat? Nee, maar komt er schimmel op, gooi deze meteen weg! Dat is een voordeel van deze goedkoopjes, sla er een aantal in, zodat je altijd op voorraad bent, laat ze niet in dichte, vochtige ruimtes liggen, zodat je een donslaagje voorkomt en breng niet alleen je foundation ermee aan, maar ook vloeibare producten, denk aan vloeibare bronzers, highlighters en natuurlijk je gezichtspoeder! Het smelt samen met je huid, zodat een natuurlijk effect ontstaat!

De make-up sponsjes zijn verkrijgbaar bij de Nagelfabriek voor €2,50 en natuurlijk valt ook daar de beauty sponge vinden voor maar €2,99!

Heb jij al een make-up spons in bezit? En hoe vind jij deze?

Cynthia, bedankt voor je artikel en de prachtige foto's.