Als je net jouw nagels hebt gedaan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Daarom geven we je 10 tips over hoe het kan dat jouw gellak soms snel los laat en hoe je dit kunt voorkomen!

1: Nagelbijten en pulken

Nagelbijten en pulken kan ervoor zorgen dat jouw manicure minder lang meegaat.
Vind je het lastig om hiermee te stoppen? Probeer dan bijvoorbeeld BIAB of Rubber Base. Dit zorgt voor extra versteviging en kan je ervan weerhouden te bijten of eraan te zitten.

2: Zachte/beschadigde nagels

Soms is het goed om even een break te nemen van gellak. Het kan namelijk zijn dat jouw nagels na een tijdje beschadigd zijn. Dit zal ervoor zorgen dat de gellak niet meer goed blijft zitten.
Een aantal producten die je op jouw natuurlijke nagels kunt gebruiken om ze te verzorgen en versterken zijn Basecoat Care And Repair, Nagelriemolie.
Je kunt ook Rubber Base gebruiken om jouw nagels te verstevigen.

3: Onjuiste nail prep

Nail prep is het belangrijkste gedeelte van een manicure.
Als je niet de juiste basis hebt, zal de rest ook niet goed blijven zitten.
Lees voor de juiste voorbereiding onze handleiding over het aanbrengen van gellak.
Voor de juiste nail prep kun je de volgende stappen volgen:

  • Was en droog de handen. Knip dan de nagel naar de gewenste lengte. Knip ze niet te kort om ingegroeide nagels te voorkomen.
  • Duw met de platte kant van een Oranje Wood Stick de nagelriemen naar achter. Ga dan met het puntige gedeelte langs en onder het randje dat je net naar achter hebt geduwd.
    Verwijder overtollige velletjes met een Nagelriemschaartje. Zitten je nagelriemen erg vast, gebruik dan eerst Cuticlean.
  • Vijl de nagels in de gewenste vorm met een 100/180 vijl. Vijl altijd één kant op. Matteer de nagelplaat voorzichtig met een Buffer vijl. Dit zorgt voor een betere hechting van het nagelproduct op de natuurlijk nagel. Probeer eventuele ribbeltjes en/of oneffenheden ook weg te vijlen.
  • Verwijder al het stof van de nagels en maak de nagels schoon met een Celstofdepper met Nagelreiniger.
    Doe dit net zolang totdat de nagelplaat 'piept'; dan pas zijn de nagels goed schoon. Laat de nagels drogen in de lucht.
    Verleng nu eventueel de nagels met een Nageltip of Sjabloon.
  • Ontvet nu de natuurlijke nagel. Breng een dun laagje Nagelvoorbereider aan en laat dit volledig drogen in de lucht.
    Blaas je nagels niet droog en raak je nagels ook niet meer aan.
  • Breng nu een dun laagje Proteinbond aan. 'Poets' de proteinbond in. Plaats het kwastje in het midden van de nagel en duw het product goed op de nagels. Nadat de proteinbond is verdampt ontstaat er een plakkerig laagje op de natuurlijke nagel.
    Tip: Droog de proteinbond 10 seconden in de lamp voor een betere hechting. Breng proteinbond alleen aan op de nagel en niet op de huid, dit kan leiden tot uitdroging van de huid en 'lifting'. Hierna kan je beginnen met het aanbrengen van jouw favourite nagelproduct.
 

4: Oude of onjuiste lamp

Een oude lamp kan een grote invloed hebben op de hechting van je gellak. Naarmate de lamp ouder wordt, kunnen de lampjes minder effectief worden, waardoor ze niet voldoende uv- of ledlicht uitstralen. Dit betekent dat de gellak niet goed uithardt, wat leidt tot een zwakkere hechting en een grotere kans dat de nagels loslaten.

Bovendien kunnen oude lampen ongelijkmatig licht geven. Dit kan ervoor zorgen dat niet alle gedeeltes op de nagels goed drogen. Als gevolg hiervan kunnen delen van de nagels kwetsbaarder zijn en sneller afbladderen.

Om ervoor te zorgen dat je gellak optimaal hecht en langer mooi blijft, is het belangrijk om je lamp regelmatig te controleren en, indien nodig, te vervangen. Een goede, functionerende lamp is essentieel voor perfect uithardende nagels!

5: Onjuiste positie in de lamp

Een goede positie van je hand in de lamp is heel belangrijk voor het langer laten zitten van gellak. Als je je hand verkeerd plaatst, kunnen sommige nagels of delen van de nagels niet goed uitharden. Dit betekent dat ze niet goed blijven zitten en sneller kunnen loslaten of chippen.

Wanneer je je hand goed plaatst, krijgen alle nagels gelijkmatig licht. Dit is nodig voor een goede uitharding. Zorg ervoor dat de nagels recht onder het licht zitten. Dit helpt om te voorkomen dat sommige delen niet goed drogen.

Met de juiste handpositie blijven je nagels langer mooi en perfect!

 

6: Gellak te dik aangebracht

Als je gellak te dik aanbrengt kan het uv-licht de gellak niet goed uitharden. Dit kan ervoor zorgen dat de gellak dus gaat loslaten. Probeer daarom liever twee of drie dunne laagjes in plaatst van een of twee dikke lagen gellak aan te brengen.

7: Geen topcoat gebruikt

Het is erg belangrijk om jouw manicure af te maken met een topcoat. Hierdoor zorg je dat de gellak niet lift of loskomt en het geeft een extra beschermlaag.
Zorg ervoor dat je goed op elk gedeelte van de nagel de topcoat aanbrengt. Zorg ook dat je niet na het aanbrengen van de topcoat nog vijlt, dit kan ervoor zorgen dat de topcoat die je hebt aangebracht op die plekken verwijderd wordt.

8: Verschillende merken door elkaar gebruiken

Onze producten zijn op elkaar afgestemd. Als je dus producten van een ander merk gebruikt kan het zijn dat deze niet het gewenste effect en de juiste hechting of houdbaarheid geven.

9: Onjuiste hechtingsproducten gebruikt

We hebben verschillende hechtingsproducten naast de bascoat: Nagelvoorbereider, Proteinbond en Ultra Primer.
Welke het beste is verschilt per persoon. De een heeft genoeg aan alleen Nagelvoorbereider, de ander heeft genoeg aan alleen Ultra Primer of Proteinbond.
Voor sommigen werkt het het beste om de producten te combineren.
Je kunt bijvoorbeeld eerst Nagelvoorbereider gebruiken en dan Proteinbond. Ook kun je eerst nagelvoorbereider gebruiken en dan Ultra-Primer.

Benieuwd wat het beste voor jou werkt? Bestel dan onze Nail Prep set en kom erachter wat voor jou de beste hechting geeft.

10: Je nagels gebruiken als gereedschap

Ondanks dat het erg makkelijk en verleidelijk is, moet je proberen te vermijden dat je je nagels gebruikt als gereedschap. Open pakketjes of verpakkingen gewoon met een mes of schaar.
Liever langer genieten van je manicure dan 1 extra handeling overslaan!